Блокування російського контенту в Україні: петиція набрала необхідних 25 тисяч голосів

27 жовтня на сайті президента України зареєстрували петицію “Звернутись до стрімінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України”. Наразі вона набрала необхідних 25 тисяч голосів.

Так, автор петиції Сергій Градиський звертає увагу, що станом на 8 місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються у топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer, Shazam.

Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі і на зброю, яку росія використовує для геноциду українського народу.

Наприклад, за 1000 прослуховувань пісні, на платформах зазначених нижче, ворог отримує:
Spotify – 0.9 €
Apple Music – 3,7 €
Deezer – 1.69 €
YouTube Music – 1,9 €

За статистикою на одного слухача у середньому припадає 12-13 прослуховувань. Тобто, лише з 5 артистів виходить 1,59 млн прослуховувань, і це лише на одній платформі.

Те ж саме стосується споживання відеоконтенту на платформі YouTube.

Тоді ж, коли глядачі з України бачать рекламу, та гроші від перегляду знову ж таки йдуть у казну держави-терориста. На жаль, зараз відео російських блогерів досі потрапляють в топи YouTube в Україні, і набирають мільйони переглядів. Також, кожен перегляд збільшує ймовірність, що відео подивиться ще більша кількість людей, і це негативно впливає на розвиток українського контенту.

У зв’язку з цим автор петиції звернувся до президента України, щоб заборонити споживання будь-якого контенту росіян на всіх доступних стрімінгових сервісах на території України,  а також звернутись до стрімінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України. 

 

Реклама

Залишити коментар