В МЗС розповіли, звідки надсилають підозрілі пакунки українським дипломатам

Уже тиждень українські посольства та консульства отримують підозрілі пакунки. Усі дипустанови України працюють у режимі посилених заходів безпеки.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Загалом уже зафіксували 31 випадок, коли в українські дипустанови в 15 країнах надходили підозрілі пакунки. Дипломати в Австрії, Ватикані, Данії, Казахстані, Нідерландах, США, Франції та Хорватії по одному разу отримували такі погрози.

До дипломатів у Чехії, Румунії, Угорщині та Португалії небезпечні пакунки надходили двічі, в Італії — чотири рази, в Іспанії — 5 разів та в Польщі — 6 разів.

Лише за останні дві доби пакунки надійшли до посольств в Італії, Польщі, Португалії, Румунії, Данії та консульства в Гданську. 

“На всіх конвертах зазначається одна й та ж сама адреса відправника: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Зазвичай відправлення відбувалося з поштових відділень, які не були обладнані системами відеоспостереження”, — сказав Кулеба.

Зловмисники також зробили так, щоби не залишати слідів своїх ДНК на пакунках. А це може свідчити про професійний рівень втілення кампанії з погрозами.

“Кампанія терору проти українських дипломатів безпрецедентна за своїми масштабами не лише в контексті України, але й на світовому рівні. Я не пригадую випадків в історії, коли така кількість посольств і консульств однієї країни піддавалася таким масованим атакам за такий короткий проміжок часу”, — зазначив міністр.

Реклама

Залишити коментар