Чому графіки відключень можуть “плавати”: в Чернівціобленерго назвали три причини

Енергосистема України поступово відновлюється, вона працює динамічно, ситуація змінюється щогодини, тож і графіки також можуть дещо зсуватися упродовж доби.

Про це повідомляє АТ “Чернівціобленерго”. Відтак обленерго наводять три причини, чому графіки можуть не співпадати:

  • Причина 1. Якщо у якусь конкретну годину обсяги споживання будуть збільшуватися понад дозволених лімітів, потужності в мережах буде недостатньо, тому можуть запроваджуватися додаткові аварійні відключення для негайного збалансування роботи енергомереж. У такому випадку відключення необхідно застосувати на конкретній ділянці мереж терміново, незалежно від того, чи передбачене там за графіком відключення електроенергії.
  • Причина 2. Щоб увімк/вимкн лінію, бригади енергетиків мають добратися до енергооб’єкту і виконати необхідний обсяг безпекових інструкцій. На це потрібен час, тому на 20-40 хв графік може відхилятися від зазначеної години.
  • Причина 3. Відключення за графіком можуть відрізнятися від реальних відключень за конкретною адресою через можливі аварії на лінії та планові роботи у мережах, які під напругою не виконуються.

І насамкінець в АТ “Чернівціобленерго” нагадують, що застосовані погодинні відключення вимушені, тимчасові і вкрай необхідні, щоб вберегти вцілілу частину енергосистеми від перевантаження і технологічних аварій.

Реклама

Залишити коментар