Україна та Молдова домовилися співпрацювати щодо ППО — Шмигаль

Прем’єр-міністри України та Молдови домовилися співпрацювати в питаннях протиповітряної оборони, а також покращити прикордонний контроль.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Також глави урядів погодилися підтримувати співпрацю та діалог у питаннях миру й безпеки в Придністровському районі Молдови.

“Вчора під час чергової масованої атаки молдовська енергосистема зазнала колосальних перенавантажень. Це буде повторюватися знову і знову. Аж поки подолаємо ворога, звільнимо українські землі та змусимо росію відповісти за свої злочини“, — наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Крім того, Україна та Молдова продовжать знімати адміністративні та процедурні бар’єри для вільнішого руху людей і товарів між країнами. А також очікується, що до середини 2023 року буде укладена угода про будівництво автомобільного мосту через Дністер на спільному кордоні.

“Активізуємо формат діалогу в трикутнику Україна-Молдова-Румунія. Для цього у 2023 проведемо зустріч керівників урядів трьох держав. Створюємо двосторонню робочу групу для координації інтеграції України та Молдови до ЄС”, — повідомив Шмигаль.

Реклама

Залишити коментар