Брат Царьова, засуджений на п’ять років за тероризм, проситься на обмін у рф — СБУ

Брата колишнього народного депутата Олега Царьова Михайла визнано винним у підготовці вибухів на Дніпропетровщині та засуджено до п’яти років позбавлення волі. Тепер він проситься на обмін у рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Михайла Царьова затримали у травні 2022 року під час спецоперації у Дніпрі.

За даними слідства, він виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області.

Для цього здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об’єктах транспортної та критичної інфраструктури.

За це окупанти обіцяли йому «крісло» голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаній схованці зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина росії.

За статтею 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України Михайлу Царьову загрожувало до 15 років позбавлення. З огляду на співпрацю зі слідством суд засудив його до п’яти років позбавлення волі.

СБУ опублікувала у своєму Telegram відео, на якому засуджений Михайло Царьов просить включити його до списків обміну з рф, щоб потрапити на територію країни-агресора.

Реклама

Залишити коментар