Створювали новорічні прикраси: на Вижниччині провели майстер-клас для переселенців

В рамках проєкту “Інтеграція та самореалізація ВПО в життя громад” ГО “Чернівецьке об‘єднання “Захист”” реалізовує 5 адаптаційних заходів для 5 громад. Так, у Сторожинецькій, Чернівецькій та Вижницькій територіальних громадах уже провели один із таких заходів. Про це повідомляють на сторінці ГО.

Для учасників дорослого віку організовували майстер клас з малювання кавою, а для їх дітей — розважальну програму з аніматорами та подарунки у вигляді смаколиків та іграшок.

В рамках заходу ми об‘єднали місцевих жителів та людей, які нещодавно проживають у громаді. Це було зроблено з нашою основною метою – знайти точки дотику, які допоможуть ВПО адаптуватись у громаді та розвивати громаду разом із місцевими жителями.

У Вижницькій територіальній громаді відбувся адаптаційний захід в форматі майстер-класу зі створення новорічних композицій.

Кожен учасник отримав можливість самостійно нанести малюнок, на заздалегідь підготовлені кульки, розмалювати та задекорувати міні-ялинку. В кінці заходу ми, символічно, запалили вогники на ялинці і кожен поніс додому частинку тепла та світла, щоб вдома світило не тільки світло душі, а й світло, яке несуть чарівні вогники, що працюють на батарейках.

Наступні такі заходи планують провести для учасників проєкту з числа ВПО та місцевих, які проживають у Берегометі та Кельменцях.

Проєкт “Інтеграція та самореалізація ВПО в життя громад” реалізується ГО “Чернівецьке об‘єднання “Захист””, яка працює в межах гуманітарного проєкту “Реагування на надзвичайні ситуації щодо задоволення основних потреб людей, що постраждали від конфлікту в Україні”, що фінансується за підтримки Кризового Центру Міністерства Європи та іноземних справ Франції, а також за підтримки Асоціації Triangle Génération Humanitaire.

Реклама

Залишити коментар