Максим Бурбак: «Система місцевих субсидій, від якої відмовляється влада, допомогла б підтримати і городян, і комунальну сферу Чернівців».

У програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА народний депутат двох скликань Максим Бурбак висловив свою позицію щодо рішення Чернівецької міськради про пільги для військовослужбовців у сплаті оренди за комунальні приміщення. А також розповів, що варто зробити місцевій владі, аби допомогти людям пройти опалювальний сезон.

«Рішення щодо надання пільг військовослужбовцям і членам їхніх сімей стосовно сплати оренди за комунальні приміщення, правильне, – вважає Максим Бурбак. – Трохи запізніле – дев’ятий місяць війни, – але правильне. Але що мене здивувало у цьому рішенні? Коли наш міський голова Роман Клічук написав у Фейсбуці потужний пост, що, мовляв, ось ми спромоглися прийняти це рішення,  мене вразив останній абзац того допису. Де йшлося, що також іншим підприємцям готові надавати знижку 50 відсотків від сплати за оренду комунального майна, на підставі особистого звернення. Пане голово, це чиста корупційна оборудка! Для того, щоб прибрати суб’єктивний чинник при прийнятті будь-якого рішення, особливо там, де є кошти, ці рішення мають бути прописані виключно для певних верств населення. Треба суб’єктивний чинник завжди забирати. Пільга надається автоматично – всім. Щоб не було звернення, а потім чиновники, чи може, ви самі, будуть вирішувати: цьому даю, цьому – ні. Я навіть боюся думати, що може у когось виникнути якийсь зиск при прийнятті цього рішення. Але навіщо ви плодите корупційну оборудку?

Ще одне важливе питання.  Днями почув по радіо, що «Чернівцітеплокомуненерго» звертається до своїх споживачів, щоб вони розрахувалися із боргами, а заборгованість вже складає 46 мільйонів гривень. А ми вас у цій студії ще кілька місяців тому попереджали,, що борги зростатимуть. Бо у людей не буде можливості сплатити комірне, та й зараз люди  мають перейматися іншим: де купити генератор, паливо, купити продукти. Тобто, на комірне лишиться дуже мало грошей.

Вважаю, що нарешті варто запровадити систему місцевих субсидій. Дивіться, 46 мільйонів боргу. Виділіть 50 мільйонів гривень, які у вас є на рахунках, для місцевих  субсидій. Дайте цільовим платежем для тих, хто не в силах сплатити комірне – зокрема, за послуги з опалення. І погасіть у такий спосіб борги «Теплокомуненерго». Так допоможете соціально вразливим верствам населення і підсилите «Теплокомуненерго», якому цих грошей буде не вистачати на оплату на газопостачання. Це порада, яка лежить поверхні: беріть і зробіть.

Просто візіміть на себе відповідальність і прийміть це рішення. Ми в уряді у 2014-15 роках приймали такі рішення, які допомагали нашим громадянам пройти опалювальний сезон. Тому я точно знаю, що система субсидій реальна і ефективна.»  

Реклама

Залишити коментар