Лише НАТО може гарантувати безпеку Україні, – Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина

Україна зможе гарантувати власну безпеку лише ставши членом НАТО.

Про це сказала Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Ми вважаємо, що альтернативи безпековому альянсу, який сьогодні називається Північноатлантичним альянсом, немає”, – сказала вона.

Стефанішина повідомила, що саме тому було ухвалено рішення звернутися до союзників, щоб вони розглянули необхідність запрошення України в альянс як безальтернативний сценарій відновлення стабільності насамперед в Європі.

“Ми чітко для себе усвідомлюємо те, що це рішення і звернення зроблене не для того, щоб завершити цю війну, не для того, щоб врятувати Україну, – це стратегічне рішення на післявоєнний час”, – наголосила вона.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що жодна з країн НАТО попри дискусії не сказала Україні «ні».

Ольга Стефанішина повідомила, що зараз влада сконцентрована на реалізації рішень саміту НАТО у Бухаресті, де було підтверджено, що Україна буде членом Альянсу і що заявка України буде офіційно розглянута.

“Наша найбільша задача матеріалізувати це рішення в ході саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться у липні наступного року”, – сказала вона.

Реклама

Залишити коментар