Вікторія Нуланд: “путін не повинен досягти своєї мети, зануривши українців у темряву і холод”

Президент Росії владімір путін намагається з приходом зими заморозити українців, влаштовуючи атаки на цивільну інфраструктуру. Про це сказала заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд у відеозверненні під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

“Спроби путіна здійснити насильницьке завоювання, його воєнні злочини та ядерний шантаж, його намагання зробити голод зброєю, а також спроби заморозити українців із приходом зими мусять бути відбиті і переможені. Якщо цього не станеться, світ стане набагато небезпечнішим”, – наголосила вона.

Заступниця Держсекретаря США підкреслила, що путін не повинен досягти своєї мети, “зануривши людей у темряву і холод, після того як він не досяг своєї мети на полі бою”.

“Кожен день приносить нові хвилі терору і замахи на гідність. І все це – наслідки підступних планів однієї людини в Кремлі, яка не в силах терпіти те, що являє собою Україна. Не НА Україні знаходиться край його якоїсь фантазійної імперії – В Україні знаходиться вільна, горда і дедалі успішніша європейська держава”, – підкреслила вона.

Вікторія Нуланд додала, що Сполучені Штати завжди були поруч з Україною і продовжать підтримувати нашу країну.

Вона повідомила, що буквально щойно Президент Байден звернувся до Конгресу за додатковим пакетом у 37 млрд доларів, “аби Україна не лише пережила ці випробування, а й розквітла як суверенна, захищена і демократична країна, а владімір путін зазнав стратегічної поразки”.

“Тому що ваш успіх – це успіх свободи. А ваша сміливість надихає нас всіх на кращі справи”, – резюмувала заступниця Держсекретаря США.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», – головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Повний виступ дивіться на телеканалі ТВА після випуску “Тем дня” о 19:00.
 

Фото: gettyimages

Реклама

Залишити коментар