Туск запевнив, що вибори у Польщі не вплинуть на підтримку України

Україна може розраховувати на абсолютну підтримку Польщі у боротьбі з російською агресією, і майбутні вибори нічого не змінять у цьому питанні.

Про це сказав Президент Європейської Ради у 2014-19 роках, польський політик Дональд Туск у відеозверненні під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“У нас будуть вибори. Я знаю, що путін та його адміністрація розраховують на те, що в Європі і уряди, і народи почнуть між собою сваритись, що з огляду на ціни на енергію, на економічну кризу, на втому від війни дійде до політичної дестабілізації”, – зазначив він.

“Але можу вас запевнити, що ми, поляки, будемо надзвичайно послідовні у підтримці України. Так само й на міжнародній арені”, – наголосив Туск.

“Переконаний, що ми та нинішня влада у Польщі зробимо все, щоб світ не втомився від цієї війни, щоб Захід, ЄС, усі наші сусіди весь час послідовно підтримували Україну”, – додав він.

Дональд Туск зазначив, що у Польщі чудово розуміють, що Україні “потрібна амуніція, а не оплески, вам потрібна сучасна зброя, всебічна підтримка: політична, логістична, фінансова і, передовсім, підтримка зброєю”

“Хочу вас запевнити, що на Польщу ви можете розраховувати незалежно від ситуації і аж до самої перемоги”, – резюмував він.

Реклама

Залишити коментар