Німеччина визнала Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу

Бундестаг Німеччини у середу, 30 листопада, підтримав резолюцію щодо визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом українського народу.

“Масова смерть від голоду не була результатом неврожаю, а була відповідальністю політичного керівництва Радянського Союзу за Йосипа Сталіна. Голодомор є злочином проти людства, з сьогоднішніх позицій очевидна його історико-політична класифікація як геноцид”, — повідомляється на сайті німецького уряду.

Депутати Бундестагу також нагадали, що політичний голод забрав життя мільйонів людей і в інших районах Радянського Союзу, у тому числі в Казахстані і вздовж російських річок Волги та Дону.

Згідно із заявою, Голодомор потрапляє у період наймасовіших злочинів проти людяності на європейському континенті, жорстокість яких була неймовірною до того часу.

“До них відносяться Голокост європейських євреїв у його історичній унікальності, воєнні злочини вермахту та заплановане вбивство мільйонів безневинних мирних жителів у рамках расистської німецької війни на знищення на Сході, за яку Німеччина несе історичну відповідальність”, – додали німецькі депутати.

Реклама

Залишити коментар