У театрі імені Ольги Кобилянської готують постановку про 300-річчя Григорія Сковороди

3 грудня, до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди, у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбудеться театралізована розповідь «В пошуках щастя». Втілюють її за творами Г. Сковороди та В. Шевчука.

Достаток, високі звання чи свобода – що робить нас щасливими? Три століття тому відповідь на ці питання шукав мандрівний філософ Григорій Сковорода.

У театралізованій розповіді подорожні спілкуються про істинне щастя в житті. Рефлексують на погляди філософа, переймають його мислі, інсценізовують байки, твердо говорять про північного сусіда як одвічного ворога для України. Вони згадують важливі моменти з життя і творчості Григорія Савича: створення музики, написання «Поектики» чи викладання у Харківському колегіумі.

Відповіді «українського Сократа» спонукають ставити запитання. Про філософа, до світу чи собі – у кожного по-своєму…

Режисерка-постановниця – народна артистка України Людмила Скрипка. 

Музичне оформлення – головний диригент Володимир Шнайдер.

Початок театралізованої розповіді о 17:30

Нагадаємо, внаслідок прямого влучання російської ракети знищили Національний літературно-меморіальний музей Григорія Савича Сковороди у селі Сковородинівка, що на Харківщині. Його планують відновити, – пише команда музею на сторінці у Facebook cutt.ly/p1mfPug

Реклама

Залишити коментар