Німеччина виділила для України 350 генераторів і €56 млн на ремонт об’єктів енергетики

Уряд Німеччини надасть Україні €56 мільйонів на ремонт українських об’єктів енергетичної системи, а також понад 350 генераторів

Про це інформують на сайті німецького уряду.

Повідомляється, що 29 листопада канцлер Німеччини Олаф Шольц мав телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським щодо політичної, військової та гуманітарної ситуації в нашій країні.

Зеленський розповів про наслідки авіаударів росії по цивільній інфраструктурі, об’єктах водо- та електропостачання. У відповідь канцлер засудив обстріли й запевнив Україну в подальшій підтримці. 

“Наразі федеральний уряд надав короткострокову фінансову допомогу для ремонту енергетичної інфраструктури в розмірі приблизно 56 мільйонів євро, а також Німеччина надає понад 350 генераторів. Канцлер підтвердив незмінну підтримку України з боку Німеччини, зокрема у сфері протиповітряної оборони та довгострокової реконструкції”, – йдеться у повідомленні.

Президент України також повідомив про розмову з Шольцом.

“Подякував за підтримку ініціативи #GrainfromUkraine. Також обговорили реалізацію української формули миру та співпрацю задля захисту України від російського ракетного терору”, – написав Зеленський в Telegram.

Реклама

Залишити коментар