Обікрав пенсіонера: перед судом постане буковинець

7 червня цього року до поліції звернувся 79-річний пенсіонер і повідомив, що невідома особа викрала з його помешкання майно. Правоохоронці встановили особу порушника та наразі довели його причетність до вчинення протиправних дій. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

42-річний буковинець незаконно заволодів майном із помешкання пенсіонера майже 3500 гривень та розпорядився на власний розсуд.  

Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів провини буковинця та під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури передали обвинувальний акт до суду стосовно крадія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Чоловіку, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, загрожує до восьми років позбавлення волі.  

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнили кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства. 

Реклама

Залишити коментар