Лукашенко також винен у воєнних злочинах в Україні і має постати перед трибуналом — резолюція Європарламенту

Європейський парламент у четвер, 24 листопада, ухвалив резолюцію про порушення прав людини в Білорусі, в якій також сказано про участь режиму Олександра Лукашенка у війні росії проти України.

Як сказано в тексті документа, у резолюції засуджуються тортури та жорстоке поводження з білорусами з боку режиму Лукашенка. Білоруського диктатора та його силовиків закликають припинити репресії та звільнити політв’язнів. Європарламент заявив, що солідарний із народом Білорусі, представниками демократичної опозиції та громадянського суспільства.

У резолюції сказано, що демократичні зміни в Білорусі прискорить перемога України, а Європарламент засуджує участь режиму Лукашенка в розв’язаній Росією війні та войовничу риторику представників білоруського режиму на адресу Києва. Європарламент також підтримав позицію білоруської опозиції, згідно з якою Білорусь треба визнати окупованою територією.

“У резолюції наголошується, що білоруський режим поділяє з Росією відповідальність за воєнні злочини в Україні, за які має нести відповідальність перед міжнародним трибуналом і Міжнародним кримінальним судом”, — наголосили в пресслужбі Європарламенту.

Реклама

Залишити коментар