Канада випустила державні облігації для підтримки України

Уряд Канади від свого імені випустив у обіг державні облігації, кошти від продажу яких будуть передані Україні.

Про це оголосили у міністерстві фінансів Канади.

“Аби дати канадцям можливість безпосередньо підтримати хоробрий народ України, уряд Канади сьогодні випускає облігації “Суверенітет України” обсягом 500 млн дол.”, – йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що про намір випустити подібні облігації вперше оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час участі у з’їзді Конгресу українців Канади минулого місяця.

“Кошти допоможуть уряду України, аби він мав змогу й надалі надавати важливі послуги українцям цієї зими, виплачуючи пенсії, закуповуючи пальне та відновлюючи енергетичну інфраструктуру”, – зауважили у відомстві.

Придбати державні облігації можуть усі охочі канадці, а також іноземці.

“Канадці, які придбають ці цінні папери, де-факто куплять звичайні п’ятирічні канадські урядові облігації з чинною відсотковою ставкою 3,3%, що залежатиме від ринкових умов на момент проведення операції. Канадці можуть бути певними в безпеці своїх інвестицій, які повністю забезпечені кредитним рейтингом Канади ААА”, – пояснили у міністерстві.

Усі отримані від продажу облігацій кошти уряд Канади перерахує на спеціальний рахунок МВФ, на який надходить більшість канадської фінансової допомоги Україні.

Реклама

Залишити коментар