Щонайменше п’ять мільйонів українців втратили роботу через війну – Мінекономіки

Щонайменше 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу через бойові дії.

Про це заявила заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна на польсько-українському економічному форумі під час дебатів з питань соціальної політики та викликів в контексті війни в Україні, передає Мінекономіки.

“Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників. Щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу. У боях загинули сотні робітників. Через бойові дії країну покинули вже близько 7 мільйонів людей. Суттєво зріс рівень безробіття”, – зазначила Бережна.

За її словами, саме тому серед ключових пріоритетів роботи уряду є стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці й повернення додому наших громадян, а також створення нових робочих місць. На це спрямовано низку урядових програм, які вже запущені й успішно працюють.

Зокрема серед таких програм заступниця міністра назвала доступне кредитування для бізнесу, релокацію підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантову підтримку розвитку підприємництва єРобота, залучення безробітних до суспільно корисних робіт в рамках проєкту “Армія відновлення”, програми допомоги з часткового безробіття.

Реклама

Залишити коментар