Із геополітичної точки зору росія стає китайською провінцією – Арсеній Яценюк

Путін зазнає геополітичних поразок, – наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова КБФ Арсеній Яценюк в інтерв’ю Дмитру Гордону.

 

Арсеній Яценюк зазначив, що путіна не було на жодному з трьох ключових самітів, що відбулися цього тижня, – АСЕАН, Групи двадцяти і ОПЕК:

“На жодному з цих самітів не було позиції, яка би підтримала путіна. І на кожному з цих самітів був повторений загальний наратив про те, що учасники цих самітів засуджують війну в Україні”.

“У путіна великі геополітичні поразки”, – підкреслив він.

“Думаю, що путін дуже засмучений засмучений тією реакцією, яка була в Китаї, і реакцією Індії. Він засмучений ще через Узбекистан. Те, чого він очікував – що його будуть підтримувати, – перевернулося в інший бік”, – сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що в Китаю в нинішній ситуації є власні інтереси:

“Фактично росія після того, як оголосила війну Україні, прибрана з глобальної карти, з того місця, де вона була до 24 лютого. Якщо раніше це було протистояння Заходу на чолі зі Сполученими Штатами Америки, Китаю і росії, то сьогодні – приберіть повністю росію”.

“Із геополітичної точки зору росія стала певною провінцією, китайською провінцією. Ну так, поки що зі своїм президентом, але по факту вона втратила ту геополітичну роль, яку мала до початку війни”, – сказав Арсеній Яценюк.

“Путін у шоці, що Захід протягом 9 місяців зміг не просто об’єднатися, не просто написати заяву про засудження агресії, а дасть десятки мільярдів доларів, дасть передову зброю, включить всю свою машину для того, щоб дати можливість українській армії отримувати розвіддані, буде тренувати українських військовослужбовців, введе самі жорсткі санкції, які тільки можна, і не відступить ні на міліметр”, – сказав голова КБФ.

Реклама

Залишити коментар