Зеленський відповів на петицію із закликом призначити Євгена Карася головою СБУ

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом призначити військовослужбовця та лідера праворадикальної організації С14 (рух Суспільство майбутнього) Євгена Карася головою СБУ, яка набрала понад 25 тисяч підписів.

Як повідомляється на сайті глави держави, Зеленський нагадав, що керівник СБУ має відповідати вимогам, перерахованим у законі, і що Верховна Рада призначає та звільняє голову СБУ за поданням президента. Під час воєнного стану глава держави може ухвалити рішення про усунення керівника спецслужби і призначення в.о.

Президент також написав, що діє лише на підставах правового порядку і в передбачений Конституцією та законами України спосіб.

“…Пропозицію, викладену в електронній петиції, мною взято до відома”, — заявив глава держави.

До слова, Верховна Рада 19 липня звільнила Івана Баканова з посади голови СБУ, а Ірину Венедіктову — з посади генпрокурорки. 17 липня президент усунув Баканова і Венедіктову від виконання обов’язків. Він пояснив, що ухвалив рішення через велику кількість кримінальних проваджень про держзраду та колабораціонізм серед співробітників правоохоронних органів.

Обов’язки голови СБУ тимчасово виконує Василь Малюк.

Реклама

Залишити коментар