Уряд дозволив українцям завозити генератори, трансформатори, зарядні станції та акумулятори без сплати мита

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 18 листопада дозволив фізособам завозити електрогенератори, трансформатори, акумулятори та інші енергогенеруючі засоби без сплати мита.

“Уряд раніше ухвалив рішення, яке звільняє від сплати ПДВ та ввізного мита товари, що покращують енергозабезпечення. Це електрогенератори, трансформатори, акумулятори та інша апаратура для енергетики”, — нагадав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

Однак, за словами прем’єра, фізособи скаржилися на труднощі їх завезення, оскільки на них звільнення від мита нібито не розповсюджується.

“Це не так. Кожен українець може без сплати мита та ПДВ завезти в країну необхідні йому генератори та зарядні станції. Тому приймаємо протокольне рішення про забезпечення безперешкодного митного оформлення цих товарів для фізичних осіб. Якщо хтось на митниці чинитиме перешкоди — закликаю негайно звертатися на гарячу лінію СБУ”, — заявив він.

Шмигаль також повідомив, що за вчорашній день, 17 листопада, в Україну було завезено 8577 генераторних установок.

9 листопада Кабінет міністрів України вирішив звільнити від сплати ПДВ та ввізного мита генератори, електродвигуни, трансформатори та обігрівачі.

Реклама

Залишити коментар