Євросоюз запустив Місію військової допомоги Україні

У вівторок, 15 листопада, Європейська Рада оголосила про запуск Місії військової допомоги Україні EUMAM Ukraine, аби продовжити підтримувати нашу країну у війні з росією

Про це повідомляє інтернет-представництво Європейської Ради.

У повідомленні йдеться, що EUMAM Ukraine має невиконавчий мандат на проведення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки до 15 000 військовослужбовців Збройних сил України. Підготовка відбуватиметься на територіях держав-членів Євросоюзу, командуватиме місією начальник підрозділу військового планування та виконання ЄС, віцеадмірал Ерве Блежан.

“Метою місії, офіційно створеної 17 жовтня, є посилення військової спроможності Збройних сил України, аби вони могли захищати територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також захищати цивільне населення”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, задля підтримки місії, Рада ЄС ухвалила заходи фінансової підтримки в рамках Європейського Фонду Миру (EPF), в обсязі 16 мільйонів євро. Фінансова допомога триватиме 24 місяці та доповнюватиме внески ЄС для України в рамках EPF, які зараз становлять понад 3,1 мільярда євро. Цими коштами будуть фінансувати:

  • боєприпаси, військове обладнання та платформи, призначені для доставлення летальної зброї;
  • транспортування, зберігання, технічне обслуговування та ремонт обладнання, що фінансується місією.

“Європейський Союз знову заявляє про свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також її законного права захищати себе від російської агресії. ЄС твердо підтримує Україну і продовжуватиме надавати військову, економічну, соціальну та фінансову підтримку стільки, скільки буде потрібно”, зазначає представництво Європейської Ради.

Реклама

Залишити коментар