У Міноборони пояснили скасування дозволів на роботу журналістів у Херсоні

Заступник міністра оборони Ганна Маляр пояснила скасування дозволів на роботу журналістів у Херсоні — під час первинного проведення стабілізаційних заходів заборонено в‘їзд всім цивільним, рішення про їхній допуск приймають військові.

Про це вона написала у Facebook.

“Коли сили оборони звільняють українські міста, першими заходять правоохоронці. Спочатку відпрацьовують стабілізаційні заходи СБУ, поліція і проводиться розмінування. В ці перші дні в‘їзд/виїзд заборонені для цивільних осіб. З міркувань безпеки та необхідності для проведення певних оперативних заходів. Потім, коли безпека стабілізована, офіційно піднімають прапор і дозволяють цивільному населенню вільно в‘їжджати/виїжджати. Так було в Балаклії, так було в Ізюмі, так було в Лимані та інших звільнених населених пунктах”, – написала заступник міністра і додала, що в період первинного проведення стабілізаційних заходів заборонено в‘їзд всім цивільним і навіть журналістам.

Маляр наголосила, що головною цінністю є життя та безпека цивільних осіб.

“По-друге, враховуючи специфіку окупації, є певні оперативні заходи, які правоохоронцям доцільно проводити по «гарячих слідах» саме в умовах обмеженого в‘їзду у населений пункт. В Херсоні та у передмісті ворог залишив заміновані об‘єкти. І буквально днями були підриви людей на мінах. Тому, заборона та обмеження в‘їзду/виїзду обумовлені заходами безпеки”, – написала вона.

Заступник міністра пояснила, що дозвіл на фактичне перебування і роботу журналіста в зоні активних бойових дій визначають військові з врахуванням ступеня небезпеки та військових задач.

Дозвіл на в‘їзд/виїзд у звільнені населені пункти, де проводяться стабілізаційні заходи, визначають в тому числі і правоохоронці — якщо для їх повноцінної стабілізаційної роботи потрібні певні умови пропуску цивільних осіб.

Реклама

Залишити коментар