“Зернова ініціатива”: з українських портів відправили ще 2 судна з агропродукцією

У рамках “зернової ініціативи” у суботу, 12 листопада, з порту “Чорноморськ” вийшло 2 судна з 27 тисяч тонн агропродукції, яку направили до країн Азії.  Загалом планують спрямувати 80 тисяч тонн української продовольчої пшениці на потреби країн, що знаходяться на межі голоду. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Два балкери, зафрахтовані Всесвітньою Продовольчою Програмою Організації Об‘єднаних Націй, зайшли в порти Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену та Афганістану.

У порту “Одеса” 40 тисяч тонн української пшениці для Ефіопії завантажують на балкер BOZBURUN M. У порту “Чорноморськ” такий же обсяг пшениці для жителів Ємену та Афганістану забере балкер GOKOVA M.

Також 12 листопада, в рамках реалізації “Зернової ініціативи”, з порту “Чорноморськ” вийшло 2 судна з 27 тисяч тонн агропродукції, яка буде направлена до країн Азії. Наразі в портах Великої Одеси під обробкою 33 судна. На них завантажують 920 тисяч тонн української агропродукції.

Додатково з порту “Чорноморськ” вийшло 2 судна з 27 тисяч тонн агропродукції для країн Азії. З 1 вересня з портів Великої Одеси вийшло 444 судна, які експортували 10,3 мільйони тонн українського продовольства до країн Африки, Азії та Європи.

Реклама

Залишити коментар