30 років симфонічному оркестру: У Чернівцях відбудеться ювілейний концерт

Академічний симфонічний оркестр Чернівецької обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка ось уже 30 років звучить на теренах Буковини, України та світу. Про це повідомляє Чернівецька обласна філармонія ім. Дмитра Гнатюка.

Оркестр створили у 1992-му, за часів головування у міській раді Віктора Павлюка, який і став фундатором оркестру, – симфонічний – перші два роки мав статус Муніципального.

За довгий час існування колектив був під орудою Віктора Кострижа, а далі – Віталія Бондаренка, Юрія Голоти і з 2000-го року – нинішнього керівника Йосипа Созанського.

“Сьогодні оркестр – на передовій культурного фронту. Мистецькі акції, заходи, концертні виступи, єднання у співпраці з колегами Харкова, Чернігова, Луганська, Херсона, Києва та інших міст, які у перші місяці війни знайшли свій прихисток на Буковині. Варто згадати “Благодійний концерт для всього світу” (із бомбосховища), і “Вільне небо”- мистецька акція у загальноукраїнському марафоні, і виступи музикантів за кордоном, де репрезентують Україну на культурному фронті…”, –  повідомляє Черінвецька обласна філармонія ім. Дмитра Гнатюка. 

Тож, сьогодні, 13 листопада, о 17:00 відбудеться ювілейний концерт з нагоди 30-річчя Академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії відбудеться за участі Академічного симфонічного оркестру Луганської філармонії, – двічі переміщеного через війну (2014 р. у Сєвєродонецьк. 2022 р.- у Львів). 

У програмі концерту звучатиме Симфонія №7 геніального Михайла Вербицького – автора Гімну України та Симфонія №3 видатного Бориса Лятошинського, за яку композитор зазнав переслідувань на ідеологічному грунті, симфонія, яка містила епіграф особливо актуальний сьогодні: “Мир переможе війну”…

Початок Ювілейного концерту з нагоди 30-річчя академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка о 17:00.

Фото ілюстративне. 

Реклама

Залишити коментар