259 день спротиву: ЗСУ ліквідували ще 780 російських окупантів

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка та Новоселівське Луганської області та Бахмут, Бахмутське, Білохорівка, Веселе, Кліщівка, Майорськ, Новомик хайлівка, Опитне, Павлівка, Первомайське, Соледар та Яковлівка в Донецькій області. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог обстрілює підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює прикордонні укріплення на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку. Він продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі та цивільних будинках в порушення Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв війни.За минулу добу ворог завдав 7 ракетних та 32 авіаудари, завдав понад 70 атак МЛРС.

Райони понад 35 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей постраждали від російських окупантів.Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася. Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Продовжується формування російсько-білоруського угруповання військ на території Республіки Білорусь. За попередньою інформацією, військовослужбовці 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Збройних Сил Республіки Білорусь придбали як “братську” допомогу для кадрових потреб 15-го мотострілкового полку 2-го мотострілкового полку розбійний стрілецький дивізіон Збройних сил російської федерації до 100 комплектів індивідуальних аптечок, індивідуальних курток інтегрованої бойової системи та іншого обладнання.

У складі прикордонних військ Республіки Білорусь створюються підрозділи операторів ударних БПЛА. Правоохоронні органи РБ посилили заходи щодо пошуку, виявлення та затримання громадян з проукраїнською позицією або критикують владу або так звану спеціальну військову операцію російської федерації в Україні.

Ворог обстрілював на таких напрямках:

  • на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районі населеного пункту Попівка Сумської області;на Слобожанському напрямку – з танків і артилерії різних калібрів, в районах населених пунктів Амбарне, Бударка, Вільхуватка, Гоптівка, Дворічна, Землянка, Мілове, Стариця Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, в районах Берестове, Крохмальне та Чернещина Харківської області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Плошанка та Стельмахівка Луганської області та Терні та Ямполівка Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Андріївка, Бахмутське, Білогорівка, Залізне, Кліщівка, Майорськ, Опитне, Пивнічне та Соледар Донецької області;в Авдіївській області – від танків і всього різноманіття артилерії, в районах Авдіївки, Водяне, Краснохорівки, Мар’їнки, Невельське, Нетайлове, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Велика Новосілка, Володимирівка, Времівка, Вугледар, Микільське, Нескучне, Павлівка, Пречистівка та Шевченківська Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку – з артилерії різних калібрів в районах населених пунктів Степове та Чарівне Запорізької області.

На Південному Бух обстріляли території понад 30 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Ворог завдав авіаудари по районах населених пунктів Нова Кам’янка та Білогірка Херсонської області. За оновленою інформацією підтверджено розгром ворожих підрозділів на тимчасово окупованій території Запорізької області. 6 листопада знищено 15 одиниць військової техніки різних типів, поранено та вбито до півтори сотні окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України 18 разів вдарила по ворогу. Збито 4 взводні укріплення, 10 областей концентрації особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції протиповітряної оборони противника.

За минулу добу Сили оборони України збили 5 БПЛА “Ланцет” та 4 “Орлан” на різних напрямках. А наші підрозділи ракетних військ та артилерії вдарили по командному пункту та 4 ділянки концентрації живої сили, озброєння та військової техніки окупантів.

Реклама

Залишити коментар