В іранському дроні Mohajer немає жодного російського елемента – розвідка

Представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники до росії постачали вже після 24 лютого.

Про це в Telegram повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Гвинт безпілотника Mohajer-6 був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році”, – розповів представник ГУР Міноборони.

Як зазначається, іранський Mohajer зібраний із деталей, вироблених в різних країнах, більшість комплектуючих – зі США. Також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру.

За інформацією представника ГУР Міноборони, жодних російських елементів в безпілотнику не знайшли: камера видимого діапазону – виробництва Японії, лазерний дальномір – китайського виробництва, авіаційна бомба – іранського виробництва.

Наразі українські фахівці вивчають, як іноземні комплектуючі опинилися в іранських дронах. Серійні номери та дані про виробників комплектуючих співробітники ГУР вже передали країнам-партнерам, повідомили в розвідці.

Реклама

Залишити коментар