У Чернівцях поліціянти викрили крадія велосипеда

До поліції звернувся 21-річний місцевий житель і повідомив, що невідома особа викрала велосипед «Giant» вартістю 300 доларів США, який знаходився біля будинку заявника. За даним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.  

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники карного розшуку Чернівецького районного управління поліції провели першочергові поліціянти заходи. Оперативники опитали свідків, очевидців події та встановили особу порушника. Ним виявився 34-річний чернівчанин. Після крадіжки чоловік намагався продати велосипед, однак правоохоронці завадили скоєнню його протиправних дій.  

За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.  

Речовий доказ вилучили. 

Наразі триває досудове розслідування. 

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліціянти затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліціянти притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства. 

Реклама

Залишити коментар