Шон Пенн передав Зеленському свій Оскар

Американський актор, режисер і продюсер Шон Пенн передав президенту Володимиру Зеленському свою статуетку Оскар.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 8 листопада, це третій візит Пенна в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії. Зеленський подякував йому за підтримку України та українського народу і розповів про ситуацію в країні, а актор повідомив, що продовжує роботу над своїм фільмом про Україну.

“Американський митець привіз свою статуетку Оскар і передав її президенту як символ віри в перемогу нашої країни. Нагорода перебуватиме в Україні до закінчення війни”, — розповіли в ОП.

Зеленський, своєю чергою, нагородив Пенна орденом За заслуги ІІІ ступеня за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, внесок у популяризацію України у світі та зміцнення міждержавної співпраці. Табличка з ім’ям Шона Пенна також з’явилася на Алеї сміливості на площі Конституції поруч із іменами іноземних лідерів-друзів України.

“Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною від самого початку”, — заявив президент.

Пенн сказав, що для нього це велика честь, а місце стане одним із найбільш знакових у його житті разом із місцями, де народилися його дочка й син, додали в Офісі президента.

Реклама

Залишити коментар