Індія заявила, що продовжить купувати нафту в росії

Міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар заявив, що країна продовжуватиме купувати російську нафту

Про це повідомляє Reuters.

Джайшанкар зазначив, що купівля російської нафти вигідна Індії. Таку заяву він зробив у вівторок, 8 листопада, після того, як провів зустріч із міністром закордонних справ росії сєрґєм лавровим в Москві, яку вперше відвідав з початку повномасштабного вторгнення.

Джайшанкара супроводжували чиновники, відповідальні за сільське господарство, нафту та природний газ, порти та судноплавство, фінанси, хімікати та добрива, а також торгівлю. Це, за словами міністра, свідчить про важливість зв’язків із росією. Обидві сторони планують розширити свою торгівлю, заважаючи на проблеми рф із доларом.

“Росія була постійним і перевіреним часом партнером. Будь-яка об’єктивна оцінка наших відносин протягом багатьох десятиліть підтвердила б, що вони дійсно дуже і дуже добре прислужилися обом нашим країнам”, – зазначив Джайшанкар.

У відповідь на запитання про план G7 обмежити ціни на нафту, міністр закордонних справ Індії сказав, що в першу чергу Індія як третій споживач нафти та газу повинна дбати про свої інтереси.

“І в цьому відношенні, чесно кажучи, ми побачили, що індійсько-російські відносини працювали на нашу користь. Тож, якщо це піде на мою користь, я хотів би продовжувати так”, – наголосив Джайшанкар.

Видання пише, що поїздка Джайшанкара відбулася під час візиту міністра фінансів США Джанет Йеллен до Нью-Делі цього тижні. Вона планувала провести переговори з офіційними особами, зокрема, щодо обмеження цін на російську нафту.

Реклама

Залишити коментар