Гуртові ціни на курячі яйця знизилися на 10% — Мінагрополітики

В Україні гуртові ціни на курячі яйця знизилися на 10%. При відновленні поголів’я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає пресслужба відомства.

“Дефіциту базового набору продуктів немає. Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай — ціни впали”, — зазначив він.

Він пояснив, що так само виник дисбаланс із цінами на яйця, спричинений кількома факторами: підвищення попиту, скорочення поголів’я курей та виробництва яєць тощо.

Посадовець додав, що важливим фактором, який вплинув на збір урожаю цього року, окрім війни, стали погодні умови та недостатня кількість опадів. Відомство вже працює над відновленням зрошувальної системи.

Відповідно до даних Держстату, якщо порівняти з червнем, приріст вартості яєць у вересні склав приблизно 54%. Так, у червні яйця у середньому коштували 22,72 грн, у липні — 24,70 грн, у серпні — 28,53 грн, а у вересні — 35,08. У жовтні вартість яєць досягає 60 грн.

Реклама

Залишити коментар