Зеленський обговорив із фон дер Ляєн макрофінансову допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 6 листопада, обговорив із президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн макрофінансову допомогу Україні на поточний і наступний роки.

Про це повідомив Зеленський у Twitter.

На сайті Єврокомісії розповіли деталі розмови. Фон дер Ляєн повідомила Зеленського, що наступного тижня вона запропонує пакет фінансової допомоги від ЄС на 2023 рік розміром 18 млрд євро (до 1,5 млрд євро на місяць), що значною мірою сприятиме покриттю потреб України у фінансуванні.

“Обидва лідери визнали важливість забезпечення прогнозованого та регулярного фінансування основних функцій держави”, — йдеться у пресрелізі Єврокомісії.

Фінансовий пакет ЄС має супроводжуватись аналогічною підтримкою з боку інших великих донорів. Фон дер Ляєн підтвердила поточну роботу з надання невідкладної гуманітарної допомоги Україні, особливо взимку. Вона вчергове наголосила, що ЄС готовий довго підтримувати Україну.

Сторони також обговорили важливість забезпечення експорту сільськогосподарської продукції України до різних країн світу, посилення санкцій, а також негативну роль підтримки Іраном російської агресії та заходи у відповідь.

Реклама

Залишити коментар