День коронації Чарльза III буде додатковим вихідним у Сполученому Королівстві

Уряд Великої Британії оголосив про додатковий вихідний з нагоди коронації Чарльза III, запланованої на 6 травня 2023 року.

Про це повідомляє The Guardian.

На Даунінґ-стріт заявили, що загальнобританський вихідний призначено на понеділок, 8 травня, після коронації у Вестмінстерському абатстві, що відбудеться на два дні раніше.

За словами прем’єр-міністра Ріші Сунака, у додатковий вихідний сім’ї з усієї країни зможуть зібратися разом для святкувань і взяти участь у заходах.

“Коронація нового монарха є унікальним моментом для нашої країни. На знак визнання цієї історичної події, я радий оголосити додатковий офіційний вихідний для всього Сполученого Королівства в наступному році”, — заявив британський прем’єр.

Під час коронації Чарльза помажуть священним єлеєм (маслом), він отримає державу, коронаційний перстень і скіпетр. Потім його коронують короною Святого Едуарда. Чарльз хоче, щоб церемонія тривала лише одну годину, тоді як коронаційна служба королеви Єлизавети II у 1953 році тривала понад три, пише The Guardian. На мить коронації Чарльзу III буде 74 роки, що зробить його найстаршим коронованим монархом у британській історії.

Реклама

Залишити коментар