Актор Євген Сморигін склав іспит, аби отримати українське громадянство

Актор “Дизель шоу” Євген Сморигін, який після початку повномасштабної війни вихав із сім’єю до Болгарії, в інтерв’ю Фактам зізнався, що склав іспит з української мови, щоб отримати громадянство України.

“Тут мої діти, тут моя дружина-українка. І тому я вважаю, що я маю бути українцем. Хочу отримати українське громадянство”, — зазначив актор.

Сморигін розповів, як проходив іспит.

“Ти приходиш до класу в університеті. Маленький клас, комп’ютер, камера перед тобою. Є завдання, які ти виконуєш. Дуже легко було для мене. Ну, наприклад, завдання: є фотографія, на ній родина на пікніку, і ти описуєш, що там відбувається. Все записує камера. Або ж ще таке завдання: є розповідь, у якій деяких слів не вистачає. І ти пишеш, підставляєш ті слова, які вважаєш за потрібне. Неважко було. На все про все є 1 година. І для рівня на отримання громадянства я склав”, — говорить Євген.

Зараз Сморігін дивиться фільми та серіали лише українською.

“Ще дуже гарна практика в нас є. У нас є серіал На трьох. Він виходить на ICTV. Але канал замовив перекласти з російської всі 8 сезонів на українську. І тому я перекладаю онлайн, себе чую, як я говорю. І сидить працівник, який виправляє нас всіх. І це дуже гарна практика. Ти і працюєш, і в цей час вчиш українську мову”, — розповів артист.

Сморигін народився у Білорусі, але вже багато років проживає в Україні. З дружиною Лідією актор виховує трьох дітей.

Фото: Odessa Life

Реклама

Залишити коментар