Україна й далі вживатиме жорстких заходів, аби Іран не постачав дрони росії — МЗС

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що в тісній координації з українськими причетними відомствами продовжать вживати максимально жорсткі заходи, аби унеможливити використання росією іранської зброї.

Про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив у Facebook.

“Глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони рф нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну”, – зазначив Ніколенко.

За його словами, раніше Іран всіляко спростовував постачання озброєння росії, яке вона використовує у війні, а зараз іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів.

“Україна навчена довіряти лише фактам. Тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також в тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання росією іранської зброї задля вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури”, – наголосив Ніколенко.

Він додав, що у Тегерані мають усвідомлювати, що наслідки співучасті в злочинах агресії росії проти України будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки рф.

Реклама

Залишити коментар