Відомий британський спеціаліст з росії розповів про боротьбу двох особистостей у голові путіна

президент росії володимир путін постійно балансує між своїм стриманим минулим у КДБ і емоційним путіним, у якого він поступово перетворюється. Про це сказав відомий британський спеціаліст з росії, старший співробітник Естонського Інституту зовнішньої політики Джеймс Шерр під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

“Існує, мабуть, три путіни, і двоє з них борються один з одним. Перший путін – це той, про якого говорить Олексій Навальний. Це – кримінальний путін, який поширив криміналітет по всій системі управління країни»,Другий путін – це путін з КДБ, який раніше погрожував Заходу. Але це найбільш, мабуть, мирний путін. Тому що, хоч КДБ займалося подвійною мораллю, зрадами, усілякими брутальностями, він, як структура, був холодний, практичний, стриманий”, – зазначив Джеймс Шерр.

На думку британського спеціаліста з Росії, третій путін найнебезпечніший.

“Тому що він емоційний, там злість, параноя, ненависть. Це триває вже довго”, – сказав він.

Також Шерр наголосив, що ми бачимо і розуміємо, що відбувається боротьба між раціональним путіним з КДБ і емоційним путіним, і ця боротьба між ними буде інтенсифікуватися.

“Вона не лише буде продовжуватися, але й призведе спочатку до погіршення ситуації, перш ніж настане покращення”, – резюмував Джеймс Шерр.

Реклама

Залишити коментар