Уряд спростив видачу неодержаних через війну паспортів

Паспорти, що були виготовлені, але не одержані через тимчасову окупацію чи бойові дії, відтепер можна забрати в будь-якому територіальному підрозділі Державної міграційної служби чи закордонних дипломатичних установ.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Відтепер завершити процедуру оформлення документів може інший територіальний підрозділ ДМС, ніж той, який здійснював прийом документів. 

Крім того, Кабінет міністрів відновив можливість продовжувати термін дії паспортів для виїзду за кордон та вносити в них дані про дітей у дипломатичних установах України. 

Ці послуги надаватимуть безоплатно протягом одного робочого дня. Це дасть змогу забезпечити українців дійсними паспортними документами без необхідності витрачати на це кошти.

Як пояснили в уряді, 22 жовтня консульські установи України припинили розгляд заяв на продовження терміну дії закордонних паспортів та внесення до них інформації про дітей.

Підставою стали затверджені 18 жовтня зміни до Тимчасового порядку внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон. 

Згідно з ними, Тимчасовий порядок став використовуватися посольствами або консульствами України лише у разі відсутності в них технічної можливості оформлення, обміну та видачі закордонного паспорта. Утім, як зазначається, такі технічні можливості у посольствах та консульствах існують. 

Водночас як зазначили в уряді, більшість українців, що вимушено евакуювалися за кордон, не могли заплатити 120 євро для виготовлення нового паспорту. 

Реклама

Залишити коментар