лавров заявив, що путін готовий до переговорів із Заходом: в українському МЗС відповіли

Глава МЗС країни-агресора росії сєрґєй лавров заявив, що російський диктатор владімір путін усе ще готовий до переговорів щодо України — якщо будуть дотримані «інтереси рф». В українському МЗС відповіли на цю пропозицію.

Як повідомляє російське пропагандистське видання РИА Новости, Лавров заявив, що переговори «мають повністю враховуватимуть інтереси рф та її безпеки».

“Ми завжди готові вислухати наших західних колег, якщо вони звернуться з черговим проханням організувати розмову. Сподіваюся, що, крім відтворення в контактах по лінії дипломатичних відомств і по інших каналах того, що вони публічно в пропагандистському запалі кажуть, нам зможуть запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси Російської Федерації та її безпеки”, — сказав російський міністр закордонних справ.

За словами лаврова, росія готова говорити із Заходом, якщо він звертатиметься до рф “з реалістичними пропозиціями, що спираються на принципи рівноправності та взаємної поваги інтересів, спрямованих на пошук компромісів і балансу інтересів усіх країн у цьому регіоні”.

Він каже, що за останні пів року нібито “було кілька ініціатив з боку американців і деяких інших західних колег, які просили про телефонні розмови з російським лідером”.

Також лавров заявив, що деякі міністри закордонних справ нібито зверталися і до нього з таким же проханням, а він, мовляв, завжди давав згоду.

Глава мзс рф також додав, що російський диктатор владімір путін неодноразово говорив про те, що рф ніколи не відмовлялася і не відмовляється від переговорів, а відмовляється нібито «Україна за прямою вказівкою західних спонсорів».

лавров також вчергове пригрозив, що «чим довше вони тягнуть із переговорами, тим складніше їм буде з нами домовлятися».

В МЗС України відповіли на заяву лаврова щодо переговорів. Речник міністерства Олег Ніколенко у Facebook написав, що єдиною реалістичною пропозицією щодо можливих переговорів з росією має бути негайне припинення путіним війни проти України і виведення російських військ за кордони станом на 1991 рік.

Ніколенко додав, що той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не займається масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тисяч військовослужбовців, не блокує поставки зернових та не висуває ультиматумів.

“Заява Лаврова про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії. Допоки Росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна — на полі бою”, — зазначив Ніколенко.

Реклама

Залишити коментар