У Чернівцях в рамках проєкту надання допомоги ВПО роздали 5600 порцій гарячих обідів

5600 порцій протягом жовтня отримали ВПО у Чернівцях у рамках проєкту «Надання допомоги з забезпечення ВПО комплексними обідами та вечерями», який було реалізовано ГО «Фонд «Буковина інноваційна» за сприяння Міжнародної неурядової організації ACTEDТака діятьність є логічним продовженням проєкту, який з липня 2022 забезпечує надання допомоги у вигляді гарячого харчування переселенцям, котрі через агресію росії змушені були залишити свої домівки.

“Меню розроблене таким чином, щоб задовольнити потреби у харчуванні як дітей, так і дорослих. Харчування збалансоване, страви кожного дня свіжі – готуються за принципом «сьогодні на сьогодні». У жовтні нам вдалось доставити 5600 порцій обідів та вечері, а загалом з липня ми уже доставили 10220 порцій. Як переселенці, так і освітяни, які з перших днів воєнного стану забезпечують усі побутові зручності, мають можливість отримувати допомогу у вигляді комплексних обідів та вечері безпосередньо до закладів освіти, у яких наразі проживають внутрішньо переміщені особи”, – зазначає керівниця проєкту Тетяна Мосін.

Як зазначила Альбіна Анатоліївна Негрич, директорка Дошкільного навчального закладу №50, люди були дуже приємно здивовані, що доставка їжі організована двічі на день. За словами її колеги, Сливки Світлани Григорівни, якістю харчування задоволені всі мешканці закладу, як дорослі, так і малеча.

“Знаєте, вдома, у вільний час, завжди намагалася приготувати дітям щось таке смачненьке. Тому дуже вдячна за ці смачні та якісні страви, які отримуємо від представників ГО «Фонд «Буковина інноваційна» за підтримки ACTED. Те, що нас так підтримують, надає надію, що врешті решт все буде добре”, – ділиться враженнями учасниця проєкту Олена Дріга, багатодітна мама з смт. Щербинівка, що на Донеччині.

У кожного з тих, хто бачив жахіття війни на власні очі, своя історія, яка є частиною нашої спільної новітньої історії. Щоденно наповнювати її добрими справами – це ще один крок до нашої Перемоги!

Проєкт “Надання допомоги з забезпечення ВПО комплексними обідами та вечерями” реалізується ГО “Фонд “Буковина інноваційна” за сприяння ACTED у рамках “Addressing the immediate multi-sectoral humanitarian needs of IDPs and conflict-affected populations inside Ukraine”, що фінансується USAID`s Bureau for Humanitarian Assistance (BHA).

Реклама

Залишити коментар