443 внутрішньо переміщені особи працевлаштувалися на Буковині

З початку військовий дій до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися 2420 внутрішньо переміщених осіб. Фахівці допомогли знайти роботу для 443 осіб. Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.

З 24 лютого 2022 року у філіях обласного центру зайнятості отримали статус безробітного 1340 осіб, перереєструвалися з областей, в яких йдуть бойові дії – 907, також 300 переселенців зареєструвалися та отримали статус безробітного через додаток Дія.

Фахівці служби зайнятості допомогли розірвати трудові відносини для понад сотні осіб цієї категорії, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше ВПО знайшли роботу у Чернівцях – 328 осіб, 19 – на Новоселиччині, 17 – на Хотинщині, 15 – на Сторожинеччині, по 11 осіб на Вижниччині та у м.Новодністровськ, решта – в інших громадах області.
 
Вимушено переміщені особи працевлаштовані у медичні заклади області, комунальні підприємства та підприємства, які займаються виробництвом.
 
Також працюють у навчальних закладах, на підприємствах малого та середнього бізнесу, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею, виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, виробництвом текстильних виробів технічного та промислового призначення, а також у закладах сфери послуг.
Реклама

Залишити коментар