Збитки на 80 млн грн: двоє буковинських митників “закрили очі” на майже 5 тисяч ящиків сигарет у вантажівках

Під час митного огляду вантажівок працівники митниці «закрили очі» на наявність у них товару, зробивши відповідні позначення в офіційних документах та інформаційних базах. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

На Буковині викрили злочинну схему сприяння у ввезенні тютюнових виробів без сплати обов’язкових митних платежів, до  функціонування якої причетні двоє працівників митниці.

У межах досудового розслідування та  міжнародної правової допомоги встановили, що під час огляду вантажу на  румунській митниці водії авто надали документи, відповідно до яких вантаж — 4 850 ящиків цигарок — прямує транзитом через Україну до Грузії.

Проте вже після проведення огляду автівок на одному з постів Чернівецької митниці його працівники цей вантаж «не побачили». Про що зробили відповідні записи в митних документах та внесли відомості до інформаційної бази. 

Відтак у результаті злочинної схеми на територію Україну  ввезли підакцизну продукцію без сплати до бюджету обов’язкових митних платежів. Сума завданих збитків сягає 80 млн грн.

На підставі отриманих доказів двом працівникам одного з постів Чернівецької митниці правоохоронці повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: 

– ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків);

– ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);

– ч. 2 ст. 366 (службове підроблення). 

Реклама

Залишити коментар