“Відкритий кордон”: завершується облаштування інфраструктури пункту Красноїльськ на кордоні з Румунією

Роботи з реконструкції пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на кордоні України та Румунії, а також облаштування допоміжної інфраструктури, знаходяться на фінальному етапі. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Так, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розповідає, що проєкт реконструкції пункту пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” на кордоні з Румунією був фактично заморожений з 2016 року. Однак сьогодні потреба у ньому критична, адже в умовах війни Україна та Європа потребують нових логістичних маршрутів для торгівлі.

Уже найближчими тижнями плануємо дозволити проїзд у пункті пропуску автівок до 7,5 тонн та порожніх вантажівок.
Паралельно працюємо з румунськими колегами над прискоренням розбудови інфраструктури зі сторони Румунії. Вдячний партнерам за співпрацю.
Розраховуємо не тільки на швидке завершення робіт на цьому пункті пропуску, але й на розвиток нових спільних логістичних проєктів.

Цей пункт пропуску передбачається для руху вантажних автомобілів. Запускати роботу на цьому пункті планують в два етапи:

– вже у жовтні дозволять проїзд транспортних засобів вагою до 7,5 тонн та порожніх вантажівок;

– після завершення робіт з румунської сторони пункт пропуску запрацює як повноцінний вантажний переїзд.

Очікують, що запуск цього пункту дозволить суттєво розвантажити пункт “Порубне – Сірет”.

На сьогодні будівельна готовність пункту пропуску складає 95%.

Також проводять роботи з облаштування допоміжної дорожньої інфраструктури.

Нагадаємо, проєкт “Відкритий кордон” започаткували цьогоріч в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди та погодили на україно-польських міжурядових консультаціях.

У рамках нього вже оновили та розширили пропускну спроможність пункту пропуску “Краківець – Корчова”, а також знайшли рішення для зменшення черг на пункті “Ягодин – Дорогуськ”.

Також планують впроваджувати цифрові рішення для посилення логістичного значення пунктів пропуску. Зокрема, вже найближчим часом впровадять електронну чергу для водіїв вантажівок.

Реклама

Залишити коментар