Верещук просить українців за кордоном не вертатись в Україну на зиму

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців, які зараз знаходяться за кордоном, не повертатися додому до весни, оскільки зима може бути складною через терористичні атаки росії.

Про це Ірина Верещук заявила під час телемарафону.

“Ви бачите: росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою… Ви бачите, що робить росія… На жаль, мережі (електромережі, – ред.) не витримують… Якщо у вас є можливість перезимувати за кордоном, то варто це зробити”, – сказала Верещук.

Вона також додала, що їй би хотілося, щоб б навесні “всі разом відбудовували Харківську, Херсонську області і всі інші міста і села України”.

“Поки що давайте утримаймось, тому що ми розуміємо, що ситуація буде лише погіршуватися – і в цю зиму нам треба вижити. От виживемо, переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта”, – підсумувала міністерка.

Нагадаємо, росіяни масово атакують критичну інфраструктуру України. Загарбники цілять по трансформаторах, розподільчих підстанціях і пунктах управління. Після того, як працівники ДСНС усувають наслідки прильоту, комунальники приводять систему до ладу.

Однак, не все можна відремонтувати швидко. Через це влада просить економити електрику, особливо в години пік, щоб мережі могли впоратися з навантаженням.

Реклама

Залишити коментар