Поліціянти повідомили буковинцю про підозру в незаконному вирубуванні дерев

Житель Вижницького району всупереч вимогам чинного законодавства самовільно зрубав ялини в місцевих лісових угіддях. Своїми діями порушник завдав державі збитків майже на 30 тисяч гривень. 

Факт незаконної порубки дерев виявили оперативники відділення № 1 (смт Путила) Вижницького райвідділу поліції на початку жовтня під час здійснення заходів з протидії злочинам у лісовій галузі. Поліціянти внесли відомості про викрите правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Проводячи необхідні розшуково-слідчі дії, правоохоронці встановили особу порушника – 46-річного жителя села Сергії. Зокрема поліціянти з’ясували, що в серпні цього року чоловік бензопилою зрубав ялини на території лісових угідь, що належать Путильському лісовому господарству. У буковинця не було жодних дозволів на такі дії, а вказані дерева не підлягали вирубці та заготівлі.

За результатами проведеної судово-економічної експертизи, порушник завдав лісгоспу матеріальну шкоду у розмірі понад 28 тисяч гривень.

Слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

Залишити коментар