Якщо росія підірве Каховську ГЕС, Крим залишиться без води на 10−15 років — Данілов

Якщо російські окупанти підірвуть Каховську ГЕС, окупований Крим залишиться без водопостачання протягом 10−15 років.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю Sky News, опублікованому у вівторок, 25 жовтня.

“Якщо вони таки підірвуть [Каховську ГЕС], водопостачання Криму стане неможливим на 10-15 років, а можливо, й назавжди. Тоді постає питання, навіщо їм Крим, якщо вони збираються залишити його без води”, – сказав він.

Коментуючи ситуацію на Херсонщині, Данілов зазначив, що ситуація «непроста» і не варто очікувати, що російські окупанти «самі відступлять»: “У них є план, який, на мою думку, ми розуміємо”.

20 жовтня президент України Володимир Зеленський попередив, що росія готується влаштувати новий масштабний теракт — підірвати дамбу Каховської ГЕС у Херсонській області, звідки наступ ЗСУ поступово витісняє російських окупантів.

За даними української розвідки, російські окупанти ще у квітні замінували Каховську ГЕС і зараз проводять роботи з мінування шлюзів та опор. У ГУР заявили, що на дамбі встановлено два КамАЗи без водіїв, повністю завантажені ящиками з вибухівкою. Україна закликає ООН і ЄС направити на ГЕС міжнародну місію.

Реклама

Залишити коментар