У селі Юрківці громада перейшла до ПЦУ

У Чернівецькій області громада села Юрківці Чернівецького району перейшла з московського партіархату до ПЦУ.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці спільноти Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Товтри.

“Юрківці (Буковина) проголосували за Православну церкву України (ПЦУ), – повідомляє учасниця спільноти Світлана Масловська. –
Сьогодні на території сільради цього села відбулися збори релігійної громади, яка виявила бажання влитися в лоно ПЦУ і розірвати будь-які зв’язки з московією та, нарешті, молитися рідною українською мовою! За це віддали 254 голоси. І хоч прихильники так званої УПЦ (яких було не більше 60 і не захотіли реєструватися) намагалися перешкоджати, постійно співаючи “нєпобєдімая побєда….”, господі помілуй, всі питання порядку денного розглянули”, – розповідає місцева жителька села.

“На жаль, прихильники так званої УПЦ не бажали виконувати Гімн України, але таких було мало. Тому славень звучав гучно і велично, як і радість перемоги – у Юрківцях ПЦУ! Окрема вдячність військовим і правоохоронцям Заставнівського відділення, які заспокоювали емоційних та загалом забезпечили порядок проведення зборів”, – додала Світлана Масловська у своїй трансляції у Facebook.

Раніше на Буковині громада села Вербівці Чернівецького району ініціювала перехід з УПЦ МП до Православної церкви України. Наприкінці травня першою громадою у нашій області, яка з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну покинула московську церкву і перейшла до ПЦУ стала громада села Хлівище Ставчанської ТГ.

Реклама

Залишити коментар