В Ізраїлі міністр оборони та лідер опозиції відмовляються продавати Україні зброю

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц та лідер опозиції і експрем’єр країни Беньямін Нетаньягу виступили проти продажу Україні оборонної техніки.

Про це повідомляє Times of Israel.

«Ми не продаємо зброю Україні», — сказав Ганц в ефірі радіостанції Kol Chai.

Він додав, що Ізраїль надавав і продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу Україні. Також зазначив, що Ізраїль і раніше не продавав Україні зброю.

Натомість Нетаньягу в інтерв’ю MSNBC високо оцінив «розважливий» підхід коаліційного уряду Ізраїлю до України. Він також сказав, що Ізраїль допомагає гуманітарно.

Водночас Нетаньягу висловив занепокоєння щодо продажу зброї Україні.

«Завжди існує ймовірність — і це траплялося знову і знову — що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас», — сказав Беньямін Нетаньягу.

Крім того, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що у вівторок Ганц скасував розмову з українським міністром оборони Олексієм Резніковим без будь-яких пояснень. За його словами, Україна «розчарована» таким кроком.

Водночас згідно з повідомленнями кількох єврейських медіа, прем’єр-міністр Яїр Лапід і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планують поговорити телефоном у четвер, 20 жовтня.

Реклама

Залишити коментар