Рада засудила Іран за постачання озброєння росії та підтримку агресора у війні проти України

У середу, 19 жовтня, Верховна Рада засудила Іран за постачання озброєння росії для війни проти України. Нардепи закликали світову спільноту запровадити санкції проти Тегерана, якщо постачання продовжиться.

Відповідну постанову підтримали 303 нардепи.

У ній йдеться, що рішення Ірану постачати зброю російським окупантам покладає на Тегеран відповідальність за наслідки збройної агресії росії проти України, насамперед за жертви серед цивільного населення та руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

Це також підриває двосторонні відносини між Україною та Іраном, які до останніх подій мали конструктивний характер.

Рада закликала Іран негайно припинити постачання росії будь-яких озброєнь, які використовуються агресором для війни проти України та для терактів в українських містах.

Парламент також закликав світову спільноту невідкладно вжити всіх можливих заходів з метою припинення постачання озброєнь. У разі відмови Ірану це зробити — запровадити дієві санкції проти Тегерана, найвищого політичного керівництва країни та іранських компаній.

Нардепи закликали уряди та парламенти іноземних держав сприяти суттєвому зміцненню обороноздатності України, зокрема негайно посилити можливості України у сфері протиповітряної та протиракетної оборони.

Реклама

Залишити коментар