путін ввів воєнний стан на анексованих територіях України

Президент росії владімір путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан в анексованих Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях України.

Про це повідомляють сайт кремля і російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на заяву путіна на засіданні радбезу рф 19 жовтня

“Мною підписано указ про введення воєнного стану в цих чотирьох суб’єктах Російської Федерації. Він негайно буде направлений на затвердження до Ради Федерації. Про ухвалене рішення проінформована і Державна Дума”, – сказав президент країни-терориста.

Іншим своїм указом путін ввів на територіях окупованого Криму, Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей та м. Севастополя режим середнього рівня реагування.

У межах цього режиму вищі посадові особи зазначених територій мають: 

  • посилити охорону громадського порядку, охорону військових, важливих державних і спеціальних об’єктів, об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення, функціонування транспорту, комунікацій і зв’язку, об’єктів енергетики тощо;
  • запровадити особливий режим роботи об’єктів, що забезпечують функціонування транспорту, комунікацій і зв’язку, об’єктів енергетики, а також об’єктів, що становлять підвищену небезпеку для життя і здоров’я людей та для навколишнього природного середовища;
  • тимчасово відселити жителів у безпечні райони;
  • запровадити та забезпечити особливий режим в’їзду на територію і виїзду з неї, а також обмеження свободи пересування по ній;
  • обмежити рух транспортних засобів і здійснювати їхній огляд;
  • запровадити контроль за роботою об’єктів, що забезпечують функціонування транспорту, комунікацій і зв’язку, за роботою друкарень, обчислювальних центрів і автоматизованих систем, використання їхньої роботи для потреб оборони.

Також диктатор доручив ввести на інших територіях суб’єктів росії, що входять до складу Центрального федерального округу і Південного федерального округу, режим підвищеної готовності.

Органи виконавчої влади зазначених територій мають:

  • посилити охорону громадського порядку і важливих об’єктів життєзабезпечення, енергетики, транспорту, зв’язку тощо;  
  • ввести особливий режим роботи цих об’єктів;
  • обмежити рух транспортних засобів і здійснювати їхній огляд;
  • запровадити контроль за роботою об’єктів, що забезпечують функціонування транспорту, комунікацій і зв’язку, за роботою друкарень, обчислювальних центрів і автоматизованих систем, використовувати їхню роботу для потреб оборони.

На всіх інших територіях рф путін ввів режим базової готовності.

Влада цих регіонів має посилити охорону громадського порядку і важливих об’єктів і ввести особливий режим роботи цих об’єктів.

Також регіональна влада росії має створити оперативні штаби суб’єктів рф, до яких входять представники міноборони росії, керівники відповідних територіальних органів мвс, міністерства рф у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійного лиха, фсб, федеральної служби військ національної гвардії рф, а також представники органів публічної влади відповідного суб’єкта рф і організацій.

путін постановив, що рішення такого оперативного штабу є обов’язковими для виконання на території відповідного суб’єкта рф.

Реклама

Залишити коментар