Іран планує передати рф балістичні ракети для війни проти України, – Washington Post

Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а і ракети класу “земля-земля”.

Про це повідомляє  Washington Post з посиланням на власні джерела.

За словами офіційних осіб США, Тегеран направив офіційних осіб до росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу “земля-земля”.

Перша партія ракет Fateh-110 і Zolfaghar уже готується на заводах в Ірані. Це балістичні ракети, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 км.

“Найновіші версії Fateh-110 і Zolfaghar вважаються одночасно потужними й досить точними на відносно коротких відстанях. Деякі моделі оснащені електрооптичними системами наведення, які дозволяють операторам ракет направляти їх під час остаточного наближення до цілі”, – пише видання.

Зазначимо, що перше покоління Fateh-110 пройшло випробування у вересні 2002 року і незабаром почалося серійне виробництво. Початкова дальність польоту ракети становила 200 км. У вересні 2004 року друге покоління Fateh-110 продемонструвало дальність до 250 км. Третє покоління ракети, представлене в 2010 році, мало збільшену дальність до 300 км. Четверте покоління 2012 року має підвищену точність.

Фото: Iran Press

Реклама

Залишити коментар