Данілов заявив, що війна проти України зараз для росії на стадії «стратегічного цугцвангу»

Секретар Ради безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розв’язана проти України війна вийшла для росії на стадію «стратегічного цугцвангу».

Про це Данілов написав на своїй сторінці у Facebook.

Серед аргументів Данілов назвав зокрема, мобілізацію, що стала «потужним фактором політичної дестабілізації на рф».

“Перетворилась на втечу понад 500 тисяч росіян, демонстрацію гнилості російської системи, смерть непідготовлених призовників, зростання обурення „глибинного народу“, падіння рівня підтримки війни”, — заявив він.

За словами Данілова, після спроби анексії чотирьох українських областей світ «безпрецедентно в історії ООН» консолідувався довкола під підтримки України і засудження росія. Зокрема, 12 жовтня Генасамблея ООН ухвалила антиросійську резолюцію про засудження спроб анексії територій України. Її підтримали 143 країни, п’ять виступили проти, 35 утрималися.

Згадуючи про ядерний шантаж владіміра путіна, секретар РНБО заявив, що тепер відбувається повне перезавантаження і модернізація структур НАТО, збільшення бюджету, переозброєння, готовність і здатність до жорсткої та негайної відповіді. Як приклад він навів навчання з ядерного стримування у Європі, які Альянс планує розпочати 17 жовтня. Також, за словами Данілова, Москва ризикує втратити «впливових партнерів» — Індію та Китай.

Він наголосив, що союзники вирішили прискорити передачу Україні потужних систем ППО саме після масованої ракетної атаки рф по Києву, інших містах України та критичній інфраструктурі.

“І найголовніше — агресивна війна, розв’язана з метою знищення України, призвела до формування єдиної політичної української нації, сили якої дедалі зростають, а єдність російської псевдофедерації тане і входить в стадію напіврозпаду”, — підсумував Данілов.

Реклама

Залишити коментар